U Virovitici obilježena godišnjeca smrti general pukovnika Đure Dečaka

04.04.2023. 10:52:00

Jučer je na gradskom groblju u Virovitici, obilježena prva godišnjica smrti dugogodišnjeg predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza  general pukovnika Đure Dečaka.

Uz članove obitelji počast su odali predsjednik UDVDR RH dr.sc. Slavko Barić, general pukovnik koji je ujedno bio i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, dopredsjednici Udruge Krešimir Pavelić i Siniša Pavlović, glavni tajnik Udruge Zvonko Marić, predsjednik UDVDR Virovitičko-podravske županije Vlado Paurić sa suborcima i suradnicima kao i predstavnici brojnih braniteljskih udruga s područja Virovitičko-podravske županije.

U ime Hrvatskog lovačkog saveza počast su odali članovi Predsjedništva, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i radne zajednice, predvođeni predsjednikom Ivicom Budorom.

Ispred PU Virovitičko-podravske počast su odali načelnik Marcel Štrok i njegov zamjenik Nenad Križić, a u ime Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, te u ime Općine Gradina načelnik Josip Vučemilović – Jurić sa suradnicima kao i mnogobrojni prijatelji.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća okupljeni su se pomolili i krenuli na misu u crkvu sv. Roka u Virovitici. Molitvu i misu predvodio je vlč. Ozren Bizek.

Izvor: PDN/Foto: udvdr.hr

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.