U Vladi sastanak sindikalaca i predstojnika Ureda premijera

22.11.2019. 16:00:00

U Banskim dvorima u 14.30 sati počinje sastanak predstavnika sindikata obrazovanja, Ane Tuškan i Branimira Mihalinca, s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem.

Na sastanku će sudjelovati posebni savjetnik premijera Zvonko Kusić i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, potvrđeno je iz Vlade novinarima.

Premijer Andrej Plenković ponovno je danas na sjednici Vlade pozvao predstavnike Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske na razgovore.

"Pozivam predstavnike sindikata na razgovore, mi moramo još malo tu odrazgovarati, pronaći rješenje. Ono što je sigurno i što odgovorno tvrdimo i što ministrica zna, apsolutno dijelimo stav da ne ići u školu nije rješenje", naglasio je Plenković. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sastala se nakon sjednice s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, a nakon sastanaka izjavila je da se radi na novoj ponudi sindikatima.

Radi se na tome da se dođe do nove ponude, rekla je Divjak dodavši kako će ta ponuda biti prvo predstavljena sindikatima, o čemu će ih obavijestiti Ured premijera.

Mihalinec je uoči sastanka u Banskim dvorima izjavio kako su sindikalci dobili hitan poziv na sastanak, a obećali su premijeru da će se odazvati na svaki sastanak. 

"Očekujem konzultacijski sastanak, da vidimo kako Vlada misli naći rješenje problema. Naravno da to nisu pregovori, pregovori su ono što će biti vjerojatno kasnije", rekao je Mihalinec novinarima.

Što se tiče najavljenog velikog prosvjeda u ponedjeljak na Jelačićevu trgu, Mihalinec je poručio da prosvjed može biti spriječen "jedino tako da Vlada i mi potpišemo sporazum o 6,11 posto povećanja koeficijenata".

I glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan potvrdila je da se sve aktivnosti nastavljaju, odnosno štrajk i pripreme za prosvjed.

Izvor: hina/Foto:Fah/PDN

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.