‘U VUKOVARU SMO BILI ’91., A VAŠE ČELNIKE TAMO NISMO VIDJELI’: ‘Domovinci’ žestoko odgovorili HDZ-u, Plenkovića optužili za ‘pokušaj političke okupacije’

19.09.2021. 19:03:00

Domovinski pokret odgovorio je priopćenjem na prozivke HDZ-a koji ga je jučer “našpotao” jer su zastupnici DP-a, umjesto na obljetnici bitke za Vukovar, jučer bili u Zagrebu na Festivalu slobode.

“HDZ-u je silno zasmetalo sudjelovanje zastupnika Domovinskog pokreta na zagrebačkom Festivalu slobode. Zaboravili su pritom da su naši zastupnici uz građane nezadovoljne mjerama Stožera i koronapolitikom aktualne Vlade – bili i prije godinu dana, samo što je, očito, sada vlast zabrinuo pun Jelačić plac i nezadovoljstvo Hrvata mjerom (ne)slobode koju nam dopušta Bruxelles.

Govore nam i da smo trebali biti u Vukovaru, na obilježavanju 30. obljetnice bitke za Grad heroja. Gospodo iz HDZ-a, mi smo u Vukovaru bili kada se bitka događala – ’91. godine, ali vaše čelnike tamo nismo vidjeli. Više od polovice članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, od kojih je njih troje ratovalo upravo na vukovarskom bojištu”, stoji u priopćenju.

Plenković je pokušao okupirati Vukovar s Pupovcem

“Za razliku od Domovinskog pokreta, koji je na izborima u svibnju, u demokratskoj bitci obranio Vukovar, Plenkovićev HDZ ga je pokušao politički okupirati, zajedno s Pupovčevim SDSS-om… Zbog toga bitka za Vukovar za nas nije prestala i traje svaki dan, na gospodarskom, socijalnom i političkom planu, a u Gradu heroja je predvodi uspješni gradonačelnik Ivan Penava.

Što se pak tiče nekih drugih, novih borbi i izazova s kojima se nosi naše društvo – i tu smo opet u prvim redovima, a ne smetaju nam niti kolege iz drugih političkih stranaka, koji su također bili na Festivalu slobode, a koje HDZ “nije vidio”. Jedina borba na koju je uhljebničko vodstvo vladajuće stranke spremno, je borba za fotelje u javnim poduzećima, ministarstvima i raznim agencijama, borba za sigurne državne plaće, kartice, šofere i službene automobile; skraćeno – borba za vlastiti džep!”, poručili su.

Podsjetimo, HDZ je jučer putem Facebooka uputio ovu objavu: “Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv koronavirusa. Koliko su autentični u svom “domoljublju” i ,”brizi” za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i  koronavirusu”,  napisali su

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Danijel Radman / Foto: Zeljko Lukunic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.