Ubijen načelnik austrijske općine: Opasan napadač u bijegu, policija u potrazi

28.10.2024. 12:23:00

Načelnik općine Kirchberg na Dunavu u Austriji, Franz Hofer, ubijen je u šokantnom napadu, a osumnjičeni počinitelj, inače lovac, nalazi se u bijegu. Napadač se smatra izrazito opasnim, zbog čega su sve policijske snage angažirane na terenu. Odmah nakon otkrića zločina, aktivirane su hitne službe, uključujući oklopno vozilo Cobra, kako bi se osigurala sigurnost područja.

Hofer je pronađen mrtav na livadi u općini Altenfelden, oko 500 metara od glavne ceste. Istražiteljski tim i forenzički stručnjaci detaljno pretražuju mjesto zločina u nadi da će prikupiti tragove koji bi mogli pomoći u hvatanju osumnjičenog.

Vijest o atentatu šokirala je članove Austrijske narodne stranke, kojoj je Hofer pripadao. Voditelj ogranka stranke u Linzu, Florian Hiegelsberger, primio je informaciju o tragediji u 9:15 sati, istaknuvši kako je "ovo ludilo" koje je ostavilo zajednicu u nevjerici. Guverner Gornje Austrije, Thomas Stelzer, također je obaviješten o napadu i izrazio zabrinutost zbog sigurnosne situacije.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:heute.at

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.