‘UBILI SMO 170 RUSA, TO JE PROIZVODNA TRAKA SMRTI!’ Novi veliki udar na Kijev, poletjelo je ubojito oružje: Kod jednog grada vode se krvave bitke

02.01.2023. 09:06:00

Rusija gađa kritičnu infrastrukturu Ukrajine u nizu napada bespilotnim letjelicama na Kijev i regiju koja ga okružuje, rekli su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici, u drugoj noći žestokih napada na glavni grad Ukrajine, prenosi Dnevno.hr.

“Glasno je u regiji i u glavnom gradu: noćni napadi dronovima”, naveo je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

“Rusi su lansirali niz napada bespilotnim letjelicama (iranske proizvodnje) Šahid. Ciljaju objekte kritične infrastrukture. Na djelu je protuzračna obrana”, dodao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je 19-godišnji mladić ozlijeđen u eksploziji u okrugu Kijeva i da su sve službe na terenu.

Kličko je putem Telegrama naveo da je mladić prevezen u bolnicu nakon što su krhotine drona pale na cestu u okrugu Desnjanskij na sjeveroistoku Kijeva i oštetile obližnju zgradu. Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu informaciju.

Okrug Desnjanskij, smješten na lijevoj obali rijeke Dnjepar, uglavnom je stambena četvrt i najnaseljenija četvrt glavnog grada.

Sustavi ukrajinske protuzračne obrane oborili su 16 zračnih objekata iznad Kijeva u prvim satima drugog dana nove godine, objavila je gradska vojna uprava.

Regionalno vojno zapovjedništvo Ukrajine na istoku zemlje priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili i devet bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje iznad regija Dnjepropetrovsk i Zaporižja u prvim satima ponedjeljka.

Ukrajina: 170 ruskih vojnika poginulo u Bahmutu u subotu

Ukrajinska vojska objavila je sinoć da je nanijela velike gubitke ruskim snagama u Bahmutu, malom gradu na istoku Ukrajine koji je već mjesecima poprište žestokih borbi.

Oko 170 ruskih vojnika poginulo je u subotu u borbama za kontrolu nad tim gradom, rekao je jučer Serhij Šerevati, glasnogovornik Istočne skupine oružanih snaga. Situaciju je opisao kao “proizvodnu traku smrti” i dodao da je ranjeno još najmanje 200 Rusa.

Moskva nije dala svoj komentar, a stanje na bojišnici često se ne može potvrditi.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:anews.com.tr

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.