UBIO NAČELNIKA POLICIJE I JOŠ DVOJE LJUDI! Antun Gudelj je 2008. osuđen na 20 godina, no sada se DORH žali zbog uvjetnog otpusta

27.01.2023. 09:14:00

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u četvrtak je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda, kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku.

Navode da je žalba podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu, navode u DORH-u.

Kako se doznaje, riječ je o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.


Podsjetimo, Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava. On još nije pušten na slobodu, bit će tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.G/Foto: PIxabay/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.