Ubojica svećenika zapalio kafić u Sinju: Ne daš piće? Gorit ćeš!

29.01.2020. 11:45:00

Konobarica Mati Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće. Bijesno je vlasniku lokala kazao: 'Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš ko sam ja, gorit ćeš, sve ću zapaliti...'

Mate Ćurković, 42-godišnjak iz Suhača, je uhićen i priveden uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine paljenjem kafića 'Pantera' u Ulici Filipa Grabovca te prijetnje vlasniku lokala, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Navodno je Ćurković 'poludio' zbog toga jer ga je konobarica odbila poslužiti pićem. Kako piše SD, tog 26. siječnja dvadesetak minuta prije ponoći, nakon što je završilo radno vrijeme, konobarica Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće.

Bijesno je vlasniku lokala, koji je u najmu, kazao: 'Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš ko sam ja. Večeras ti je zadnji dan da radić, gorit ćeš, ubit ću te, sve ću zapaliti, ubit ću te, sve će goriti'.

Nakon tih riječi, Ćurković je otišao da bi, kako stoji u prijavi, neposredno nakon toga, u periodu od ponoći do 3.40 sati kada je požar izbio, došao do 'Pantere' i silom otvorio vrata ljetne terase. Ušao je u lokal i zapalio ga.

Vlasniku lokala je tako pričinjena šteta od najmanje sto tisuća kuna dok je vlasnik samog objekta oštećen za najmanje 740 tisuća kuna.

Ćurković je bio osuđen na 11 i pol godina zatvora za ubojstvo svećenika krajem lipnja 2003. godine na plaži u Prosici na predjelu Pirovca. Kamenom je izudarao svećenika Miju Stijepića nakon svađe. Nakon ubojstva je uzeo svećenikov Golf te zlatni lančić s križem i mobitel. Tri dana kasnije maloljetnica je prijavila pokušaj silovanja u Gaćelezima i to baš u svećenikovom ukradenom golfu.

Izvor: 24sata/ Foto: Milan Sabic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izvorni autor: Višnja Kragić Mahmutović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.