UDHOS Orahovica održao Izvještajnu godišnju Skupštinu

08.02.2021. 14:46:00

Jučer je u višenamjenskoj dvorani Grada Orahovice, a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Stožera CZ RH, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovice održala svoju 2. redovnu Izvještajnu godišnju Skupštinu. Nakon uvodnog dijela Skupštine i izbora radnih tijela, predsjednik UDHOS-a Orahovica, Mirko Sekulić podnio je izvješće o radu Udruge za 2020. godinu.

Kako je Sekulić rekao, a s obzirom da je gotovo cijela 2020. godina bila pod epidemiološkim mjerama zbog pandemije COVID-19, udruga UDHOS-a je odradila preko 80% zacrtanog plana. I protekle godine plan rada se temeljio na obilježavanju obljetnica i raznih događaja, sportskim aktivnostima, sudjelovanju i organiziranju humanitarnih akcija te promoviranju Udruge i njenog rada. Također je rečeno kako Udruga s jučerašnjim danom ima 56 članova (51 redovni i 5 počasnih). U nastavku iznošenja izvješća o radu, predsjednik Sekulić rekao je kako su predstavnici Udruge protekle godine bili na radnom sastanku kod ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda te mu tom prilikom osobno uručili zahvalnicu, a Udruga je i cijelo vrijeme bila na raspolaganju u borbi protiv pandemije COVID-19 te u više navrata volontirala ispred trgovačkih centara i na ostalim potrebnim mjestima. Kako bi očuvali uspomene na sve hrvatske branitelje, stradale civile i događaje iz Domovinskog rata, u 2020. godini obilježili su i sudjelovali na nizu događanja, kao što su: obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH, sudjelovanje u hodnji za zdrav život Hrvatskih branitelja, a na dan Svih svetih obišli su grobove svih umrlih bojovnika HOS-a i članova UDHOS-a. Protekle godine su obilježili 29. obljetnicu osnutka HOS-a Orahovica, a također su iz svojih sredstava donirali prehrambene i higijenske proizvode za potresom pogođeno područje Banovine. Rečeno je i kako je na 9. sjednici Udruge 24. listopada, jednoglasno donesena odluka kako će članarina za 2021. godinu iznositi 100 kuna.

U iznošenju financijskog izvješća, čulo se kako je UDHOS Orahovica protekle godine raspolagao sa 20.600kn, rekavši kako Udruga da bi provela sve svoje projekte i aktivnosti u tekućoj godini planira uprihoditi 54.000 kuna.

Predsjednik Sekulić rekao je kako za plan rada u 2021. godini vrlo bitan i daljnji razvoj situacije vezane uz pandemiju COVID-19. I dalje će kontinuirano nastaviti provodit osnovne ciljeve Udruge, kao što su promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zdravstvena skrb i podizanje kulture života, kako članova tako i cjelokupne braniteljske populacije. Nastavit će s obilježavanjem lokalnih i državnih obljetnica, organizirat će javne tribine, a u planu rada je i obilježavanje 30. obljetnice osnutka HOS-a Orahovica i mnoge druge akcije.

Predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovice, Mirko Sekulić na koncu se još jednom obratio okupljenim članovima i gostima Skupštine, rekavši kako iz moralnih razloga svoj status predsjednika Udruge zamrzava do okončanja sudskog postupka, a sve vezano za nedavne događaje u prostorijama Radio Orahovice, naglasivši kako sve obveze do okončanja spomenutog sudskog postupka na sebe preuzima dopredsjednik udruge, Ivan Starčević.

Nakon svih podnesenih izvješća i obraćanja, uručena su i posebna priznanja. Tako je počasnu iskaznicu UDHOS-a Orahovica dobio Ivan Grgurić, dok je Stjepan Marković dobio godišnju nagradu “Ante Paradžik”.

Na kraju jučerašnje Skupštine, okupljenima su se obratili i Povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu, Saša Rister, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Darko Žužak i predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Izvor: Radio Orahovica/PDN/Foto:Radio Orahovica

Izvorni autor: Toni Patkoš/ Radio Orahovica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.