Udruga 'Dinamo je Maksimir' donosi nove detalje o gradnji stadiona i planovima: Gradonačelnik Tomašević ima priliku ući u povijest Zagreba, ali...

03.02.2022. 11:00:00

Mjesecima se piše o pripremama za gradnju novog maksimirskog stadiona, a sve je dobilo na težini nakon nekoliko javnih istupa nezavisne građanske Udruge 'Dinamo je Maksimir'

Tako su čelni ljudi spomenute nezavisne građanske Udruge 'Dinamo je Maksimir', predsjednik Tomislav Duhaček i Vesna Barišić održali konferenciju za medije na kojoj su potvrdili kako se nešto događa.

Naime, potvrđeno je kako su se zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i čelnici GNK Dinamo našli na sastanku te su započeli razgovor kako bi se što prije pronašlo rješenje za gradnju novog maksimirskog stadiona.

'Mi smo udruga koja želi dobrobit gradu u kojem živimo, a cijela ideja nastala je prije nekih 18 mjeseci od kada stalno rastemo. Aktivno smo i na društvenim mrežama, pokrenuli smo Youtube kanal, a svojim novcem organizirali smo da po gradu osvane 40 plakata. No, treba nam pomoć svih onih koji mogu pomoći jer želimo da se napokon nešto pokrene', kazala je između ostalog Vesna Barišić koja je zadužena za odnose s medijima.

Kažu kako ih malo boli što im se u godinu i pol – koliko postoje - nije javio niti jedan bivši igrač Dinama koji je postao zvijezda u inozemstvu. Ne žele nikoga prozivati i cilj im je da se njihov glas čuje i želja im je da Zagreb što prije dobije multi-funkcionalni moderni stadion s 30 do 35 tisuća natkrivenih sjedalica na kojem bi osim Dinama igrala i hrvatska nogometna reprezentacija, a po uzore na neke stadione u inozemstvu želja im je da se prostor na stadionu i oko njega maksimalno komercijalno iskoristi kako bi bio samoodrživ. Ideja je da ima poslovne prostore, vrtić za djecu i slične sadržaje koji su vani uobičajeni.

'Naš pritisak usmjeren je prema gradu Zagrebu i želimo mirnim putem ostvariti ovo za što se zalažemo. No, ako će biti potrebno krenut ćemo s inicijativom prema Vladi i Saboru. Činjenica je da Grad Zagreb stadion ne bi ništa koštao i samo bi punio gradsku blagajnu jer bi ga Dinamo izgradio svojim novcem', dodala je Barišić koju posebno veseli što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nedavno bio gost na derbiju između Dinama i Rijeke.

'Zaista bismo željeli da se stadion izgradi za vrijeme Tomaševićevog mandata. Tako bi ostao upamćen po tome, a ne po rješavanju problema s otpadom u gradu. Eto, Većeslav Holjevac je Zagreb proširio preko rijeke Save, Maksimilijan Vrhovec zaslužan je za ovaj prelijepi maksimirski par nedaleko stadiona u kojem svaki dan uživamo, a po meni i a eto i Tomislav Tomašević ima priliku ući u povijest grada i to samo jednim potpisom kako bi se riješio problem građevinskog zemljišta', kazao je predsjednik udruge Tomislav Duhaček.

Nezavisna građanska Udruga 'Dinamo je Maksimir' - Vesna Barišić i predsjednik Tomislav Duhaček

Nezavisna građanska Udruga 'Dinamo je Maksimir' - Vesna Barišić i predsjednik Tomislav Duhaček

Izvor: Screenshot / Autor: youtube

U cijeloj priči tužno je kako je Zagreb jedini glavni grad neke zemlje koji nema stadion na kojem – zbog sigurnosnih uvjeta i nedostataka - može igrati nacionalna reprezentacija. Nevjerojatno, ali istinito…

'Taj podatak sve govori. Stadion je u jako lošem stanju i to se zna. Zato se nadamo kako će se vrlo brzo nešto dogoditi. Eto, u medijima se pisalo kako su se sastali gradonačelnik Tomašević i čelnici Dinama, a doznali smo i da ima pritiska iz Banskih dvora da se nešto pokrene', dodali su.

Također su na konferenciji za medije potvrdili kako bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati najmanje dvije godine, a Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion u Sesvetama gdje projekt postoji.

'Taj stadion imao bi osam tisuća natkrivenih mjesta, a građevinska dozvola produžena je do 2023. godine. Dakle, sutra može početi gradnja! Ali prvo zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi suradnici moraju pronaći model za izgradnju novog maksimirskog stadiona kakav ovaj grad zaslužuje', završio je Duhaček najavivši i nove akcije udruge dok se ovaj problem ne riješi na ponos svih stanovnika Zagreba i navijača Dinama.

Kažu kako imaju informaciju da bi Uefa uskoro mogla zabraniti Dinamu odigravanje utakmica na stadionu zbog sigurnosnih uvjeta i novih regulativa što bi bio velik udarac za klub koji redovito igra u Europi.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Vlado Radičević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.