Udruga Peski – art Đurđevac uručila donaciju likovnih radova Općoj bolnici Gospić

04.06.2021. 17:15:00

U srijedu 2. lipnja 2021. godine u Gospiću je upriličena svečana predaja donacije likovnih radova sa 8. likovne radionice Peski-Art 2020. Đurđevac i manifestacije Podravina svojemu generalu, koju udruga Peski-Art Đurđevac organizira povodom obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Gospić je putovalo 17 predstavnika udruge Peski-Art Đurđevac, kojima se u Gospiću pridružio i general Mladen Markač, a posjet Gospiću započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u središtu Gospića na Trgu Alojzija Stepinca.

Svečanost se nastavila ispred Opće bolnice Gospić, gdje su na provizornoj izložbi izloženi donirani likovni radovi.

Svečanosti su prisustvovali u ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i Marko Ratković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Stračević, predstavnici i članovi braniteljskih udruga Grada Gospića, djelatnici bolnice na čelu s ravnateljicom Sandrom Čubelić, učenici medicinskog smjera Strukovne škole Gospić i mnogi drugi gosti.

Na početku svečanosti sve je pozdravila i poželjela dobrodošlicu u ime domaćina ravnateljica bolnice Sandra Čubelić, a zatim je predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka u svom govoru prezentirao i objasnio ciljeve i rezultate projekta Podravina svojemu generalu uz zahvalu domaćinima na prihvaćanju donacije i srdačnom dočeku i gostoprimstvu kao i pokroviteljima na pokroviteljstvu i visokim gostima što su svojim prisustvom uveličali svečanost.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, te u ime Ministrastva hrvatskih branitelja RH, izaslanik Marko Ratković, a svi govornici su izricali zahvalnost generalu Mladenu Markaču za sve što je učinio za Hrvatsku, Liku i Grad Gospić u Domovinskome ratu, te važnost provođenja ovakvih manifestacija kao što je Podravina svojemu generalu kako se ne bi zaboravili važni datumi novije hrvatske povijesti, uz veliku zahvalnost na donaciji likovnih radova.

Na kraju se prisutnima emotivnim govorom obratio general Mladen Markač, evocirajući uspomene iz Grada Gospića u kojem je u vrijeme Domovinskoga rata bilo zapovjedništvo Specijalne policije i u kojem je proveo tri godine, s naglaskom na stradanje i doprinos Grada Gospića hrvatskoj slobodi.

Uslijedilo je svečano potpisivanje Darovnice kada su predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka i ravnateljica Opće bolnice Gospić potpisali Darovnicu kojim činom je bolnici i Gradu Gospiću i službeno uručena donacija 47 likovnih radova nastalih na 8. likovnoj radionici Peski-Art 2020. Đurđevac.

Nakon druženja, predstavnici udruge Peski-Art Đurđevac u organizaciji domaćina posjetili su i razgledali Muzej Like Gospić u sklopu kojeg je i Lička kuća i Memorijalni centar "Nikola Tesla" u Smiljanu te se upisali u knjige dojmova.

Uz zahvale svima koji su putovali u Gospić, udruga Peski-Art Đurđevac zahvale upućuje i svima koji su pomogli u organizaciji putovanja, naročito Gradu Đurđevcu i agenciji Podravina exspres tours.

 

Uručenje likovnih radova možete pogledati i preko YouTube kanala na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=cBMZ5iEIqWI 

 

 

Izvor: djurdjevac.hr/Foto:djurdjevac.hr

Izvorni autor: djurdjevac.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.