Udruga pravnika Vukovar 1991. traži od Vučića da omogući posjet Stajićevu

18.07.2022. 21:23:00

ZAGREB - Udruga pravnika Vukovar 1991. pozvala je u ponedjeljak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izvrši dano obećanje i omogući dogovoreni posjet Udruzi i zatočenim hrvatskim braniteljima mjestu bivšeg logora Stajićevo.

U priopćenju podsjećaju kako je prije šest godina, točnije 16. srpnja 2016. posredovanjem zastupnika u Bundestagu Josipa Juratovića i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova, tadašnji predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio službeno izaslanstvo Udruge pravnika Vukovar 1991., koje su činili Zoran Šangut i Pero Kovačević.

Na sastanku su razgovarali u vezi neprocesuiranja počinjenih ratnih zločina u logorima na području Srbije (Stajićevo, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš i Beograd) prema zatočenim hrvatskim braniteljima te posjetu Stajićevu, postavljanju spomen ploče na mjestu bivšeg logora te paljenja svijeća i postavljanje cvijeća.

"Vučić je na sastanku obećao da će nam omogućiti posjet mjestu bivšeg logora Stajićevo, postavljenje spomen ploče, paljenje svijeća i polaganja cvijeća u listopadu 2016. godine", kaže u priopćenju zamjenik predsjednika Udruge pravnika Vukovar 1991. Pero Kovačević. 

Napominje da je s Vučićevim savjetnikom Veranom Matićem usuglasio sve detalje službenog protokola za taj posjet ali ga je Vučić otkazao kad je bio određen datum posjeta. 

Kovačević poručuje kako današnjim pismom, odnosno pozivom podsjećaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na dano, a neizvršeno obećanje i pozivaju ga da omogući službeni posjet Stajićevu, postavljanje spomen ploče te polaganje cvijeća i paljenje svijeće u spomen na ubijene, a zatočene hrvatske branitelje u tom i drugim logorima na području Srbije.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto:Pero Kovačević/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.