Udruga specijalne policije Miloradu Pupovcu: "NAMA JE 5 DO 12 - DAJ OSTAVKU! "

15.01.2022. 12:34:00

Udruga Specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske oglasila se priopćenjem za javnost u kojem  oštro osuđuje djelovanje saborskog zastupnika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca vezano za okolnosti njegovog odlaska na „proslavu Dana Republike Srpske“ u Banja Luci, te tom prilikom od istog traže da podnese ostavku.

Priopćenje Udruge Specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti:

"Udruga Specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem oštro osuđuje djelovanje saborskog zastupnika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca vezano za okolnosti njegovog odlaska na „proslavu Dana Republike Srpske“ u Banja Luci.
O neustavnosti tog tzv. praznika Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je pravorijek još 2016. godine. Podsjećamo kako je upravo na taj dan 1992. godine dio zastupnika u skupštini SR BiH nezakonito proglasio „Srpsku Republiku BiH“. Tim činom započeo je rat u BiH i etničko čišćenje nesrpskog stanovništva uključujući i Hrvate.
Veličanje dana proglašnja te paradržave, odavanje počasti srpskim ratnim zločincima i sama prisutnost u krugu ljudi koji to „slave“ dovoljno govori o politikama kojima se bavi Milorad Pupovac. Ova gesta se ne može nazvati prijateljskom, ukazujućom ili dobronamjernom nego veleizdajničkom.
Tražimo UKIDANJE finaciranja SNV-a iz sredstava Proračuna Republike Hrvatske, jer one organizacije koje negiraju velikosrpski rat i okupaciju RK od strane srbočetničke vojske potpomognute JNA, koje optužuju naš narod za etničko čišćenje u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“ i koje potiču izjednačavanje žrtvi i agresora pod krinkom tolerancije NE MOGU i NE SMIJU biti financirane novcem državnog Proračuna!
Tražimo JAVNU ispriku Milorada Pupovca i OSTAVKU na mjesto saborskog zastupnika SDSS-a i predsjednika SNV-a. SNV u Hrvatskoj trebao bi se okrenuti onim interesima koji bi pošteni Srbi trebali imati kao naši sugrađani, a koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu na strani agresora na Republiku Hrvatsku!", stoji u priopćenju koje podpisuje predsjednik Udruge Stevo Culej.

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.