Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" dale punu podršku skupu potpore Matku Škalameri

28.08.2019. 13:45:00

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" oglasila se Očitovanjem u vezi tzv. slučaja "Matka Škalamere" kojom prilikom daju punu podršku skupu potpore za Matka. 

Očitovanje navedene Udruge, prenosimo Vam u cijelosti: 

"Naša Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ daje punu podršku skupu potpore Matku Škalameri koji je žrtva huškačke velikosrpske politike i podaničkog ponašanja hrvatskih vlasti, kao i medijskog linča s ciljem manipulacije i nametanja krivnje hrvatskoj većini.
Matko Škalamera je zbog parkirnog mjesta kojeg je na javnom dobru uzurpirao čovjek (za kojeg se naknadno doznaje da je srpski povratnik), odveden s lisičinama na rukama, kao primjer drugima. Sud prije Suda? Ili demonstracija pojačanih ovlasti MUP-a? Ali samo prema odabranima…čini se.
Članice naše Udruge spadaju u skupinu hrvata koji su trpjeli, pretrpjeli i još uvijek trpe za Hrvatsku. Oni koji su na vlasti i „vode“ ovu državu bi i to morali znati! Mi Hrvatsku volimo, svim srcem, želimo da je i oni koji su je odabrali kako bi u njoj živjeli u najmanju ruku poštuju. Sada, nakon svih ovih potenciranih izgreda, blamaže o ugroženosti, napuhavanju medija i obmanjivanju javnosti, ostaje činjenica da se mi hrvati kao pripadnici većinskog naroda osjećamo ugroženo! Da, ugroženo! Kao što se i Matko Škalamera osjeća ugrožen, i zasigurno se preispituje u čijoj zemlji on živi? On, koji spašava ljudske živote, a da mu nikad nije palo na pamet pitati za nacionalnost, ni vjeru. On, koji je primjer dobrote, ljudskosti i požrtvovnosti. Razapet je na križu i ljudske vrijednosti su bačene u blato. Zato.
A Vi braćo, koji možete i dalje navijati za različite klubove, a u nevolji ste postali jedno, budite naš ponos i snaga, budite svjetlo u ovoj pomrčini! Mi ćemo stati rame uz rame, kao i devedesetih, uz vas čuvati ognjište i dom. Jer tada nije bilo važno zoveš li se Matko, Ivan, Petar…važno je da si svoj na svome, boriš se protiv nepravde i da čuvaš jedinu Domovinu.
Tako je i danas!
Amen


S poštovanjem
Članice Udruge Žene u Domovinskom ratu-Zadar"

Izvor: Krešimir Cestar/Foto:Mladenka Franković/PDN

Izvorni autor: Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.