Udruge iz Domovinskog rata bivše općine Orahovica predvođene Udrugom dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovica odali počast svim poginulim u akciji “Bljesak”

01.05.2020. 20:35:00

Dana 01.05.1995. godine u 05,30 sati počela ja akcija “Bljesak” da bi se oslobodila okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom A3. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije. Oslobađajući zapadnu Slavoniju u operaciji „Bljesak“ poginuo je ili od posljedica ranjavanja umro 51 pripadnik Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.

S obzirom na situaciju sa Korona virusom nismo bili u mogučnosti otići u Okučane i odati počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote u akciji “Bljesak”, stoga smo zapalili svijeće na spomeniku svim hrvatskim braniteljima u centru Orahovice u spomen i sječanje na njih i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Zajedno u ratu - Zajedno u miru.

Bog i hrvati! Za dom spremni.

Predsjednik:

UDHOS - ORAHOVICA
Mirko Sekulić "Brusa"

Izvorni autor: Mirko Sekulić "brusa"/UDHOS - ORAHOVICA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.