Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske izabrala novo vodstvo

24.04.2021. 11:17:00

Stevo Culej novi je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.
Jučer je u Hotelu Antunović u Zagrebu održan redovni Izborno izvještajni sabor Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojoj su okupljeni izaslanici iz podružnica izabrali novo vodstvo organizacije.
Dosadašnji predsjednik Udruge SJP RH, Zoran Maras, na isteku mandata podnio je redovno izvješće o radu, a iz kojeg je razvidno kako je Udruga djelovala temeljem programskih načela. Između ostalog istaknuo je važnost promicanja vrijednosti Domovinskog rata, održavanja sjećanja na herojska djela, žrtve i ideale pripadnika Specijalne policije u obrani suvereniteta Republike Hrvatske te zaštitu društvenog statusa, časti, dostojanstva, ugleda i vitalnih interesa članova Udruge kao i interesa obitelji poginulih, nestalih i ranjenih te teško bolesnih pripadnika Specijalne policije iz Domovinskog rata.
Za čelnog čovjeka krovne organizacije bivših pripadnika specijalnih jedinica kandidirali su se Alen Čolić iz Udruge SJP „Trenk“ Požega, a koji je do sada obnašao dužnost tajnika na nacionalnoj razini i Stevo Culej, predsjednik Udruge SJP „Krpelji“ Vinkovci. Nakon tajnog glasovanja utvrđeno je kako će Udrugu SJP RH voditi Culej kojeg šira javnost poznaje kao bivšeg saborskog zastupnika iz redova HDZ-a. U svom programu u dijelu predviđenom za predstavljanje kandidata Culej je istaknuo pitanje izračuna i naplate ratne odštete od Srbije u iznosu od 310 milijardi USD, pitanje ulaska Srbije u Europsku uniju dok traje potraga za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata te potrebu za jedinstvom hrvatskih branitelja kao i u Domovinskom ratu. „Tomislav Merčep jučer, Mihajlov Hrastov danas, netko od nas sutra?“, sudbina je o kojoj je naglas razmišljao Culej.
Poštujući epidemiološke mjere izaslanici su u žustroj raspravi dobacili i pokoju kritiku, ali i pohvale dosadašnjem vodstvu. Uz novog predsjednika Culeja čiji je ratni put besprijekoran, a jezik britak, za očekivati je kako će i mnoge kritike iz ove Udruge potražiti uho javnosti kroz hrvatske medije. Iako se ni Marasu tu ne može puno prigovoriti, jer je i sam osobno stao u obranu svojih suboraca pripadnika HOS-a dok su se mnogi javno ograđivali od njega i sličnih, ostaje činjenica kako uvijek može bolje i glasnije. S Culejem na čelu to će biti neupitno.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.