UGAŠENA JEDNA PRAVAŠKA STRANKA: HSP dr. Ante Starčević službeno više ne postoji

27.02.2020. 11:42:00

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) nije uspio podmiriti dugovanja i stranka je ovih dana - ugašena!

Trgovački sud u Zagrebu 21. veljače donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka te odredio i stečajnog upravitelja, kako se može vidjeti na internetskoj oglasnoj ploči suda. Time je s političke scene nestala jedna od najstarijih pravaških stranaka koja se već godinama nalazi u financijskim problemima te je i oslabljena smjenama rukovodstva.

Kako koje rukovodstvo dođe, tako za probleme krive one prethodne, ali najavljujući i izlaz iz teške financijske situacije. Rješenje Trgovačkog suda, međutim, označava definitivni kraj ove pravaške stranke. To praktično znači da se nisu obistinile ni najave čelnika stranke da će riješiti probleme te putem donatora platiti sva dugovanja.

Krive bivše rukovodstvo

Naime, upravo to je prije mjesec dana izjavio njen dopredsjednik Ante Žoni Maksan, napominjući kako pokušavaju financijske probleme u potpunosi rješavati, odnosno dugove svesti na nulu, te se nadaju da će to uskoro i napraviti.

"Iz izvješća privremene stečajne upraviteljice vidljivo je da se zaista sredstva od 250 tisuća kuna mogu riješiti iz davanja općina i županija za naše vijećnike. HSP AS, kao najjača desna stranka s najvećim brojem vijećnika po općinama i županijama, na ime vijećnika ima godišnja primanja od oko 250 tisuća kuna. Ovo pokušavamo riješiti na svoj način da iz svega iziđemo čistog obraza. Rješavamo probleme još od Ruže Tomašić, Ivana Tepeša i Pere Ćorića, a prvi naš korak bio je izbaciti iz stranke Ćorića koji nas je u ovu situaciju i doveo. Njegov sin, recimo, je potpisivao ugovore i slično, a problema je bilo s Ružom Tomašić i Tepešom, od kojih je potonji prodao svoj europski mandat prepuštajući ga drugima. Otad nitko nije vodio računa o stranci, a mi smo se polako uhvatili u koštac s time, od milijun kuna, došli na 250 tisuća kuna duga", izjavio je  tada Maksan, piše Zadarski list.

Izvor: lb/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.