Ugostitelji traže hitne mjere za očuvanje radnih mjesta

10.09.2020. 09:08:00

Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre će u akciji '5 do 12' na sat vremena zatvoriti svoje ugostiteljske objekte. Cilj akcije je potaknuti djelovanje odgovornih institucija kako bi se očuvala radna mjesta u toj industriji važnoj za turistički sektor i spriječio kolaps gospodarstva

Simboličko privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata ima cilj ukazati na mogućnost da tih sat vremena postane puno dulji vremenski period. Kako bi se to spriječilo, ugostitelji od odgovornih tijela zahtijevaju obustavu naplate PDV-a do 01. ožujka 2021., sniženje stope PDV-a na hranu, što uključuje i pića, na 10% te potpore kroz kredite za likvidnost i investicije u suradnji s HAMAG BICRO-om i HBOR-om.

“Dosad donesene mjere očuvale su preko 700.000 radnih mjesta i spasile hrvatsku ekonomiju do početka turističke sezone, ali to rješenje nažalost samo je privremen spas. U naporima da zadrže istu razinu ponude, ugostitelji su u potpunosti iscrpili sve resurse koje imaju na raspolaganju te za njih daljnje poslovanje nije moguće bez određenih mjera i pomoći”, rekao je Vedran Jakominić, potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Izvor: tportal.hr/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: Z. K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.