Uhićen Podravkin direktor, kažu da je maznuo 750.000 kn

01.04.2021. 11:13:00

Prava je strka vladala jučer u sjedištu Podravke u Koprivnici zbog policije koja je navodno provodila kriminalistički akciju.

Informacija koju nam je dojavila ‘ptičica’ iz Podravke pokazala se točnom nakon što je policija jutros poslala priopćenje o dovršetku kriminalističkog istraživanja o dvojcu starom 48 i 32 godine s varaždinskog područja.

Sumnja se da je 48-godišnjak, Podravkin rukovoditelj, “u više navrata krivotvorio zahtjeve za izdavanje uskladištenih proizvoda, a koje je preuzimao drugoosumnjičeni temeljem krivotvorenih izdatnica te ih dalje preprodavao”.

Podravka je time oštećena za oko 750.000 kuna, otkrivaju u policiji ne navodeći o kojoj je tvrtki riječ.

O čemu je riječ? Prema našim informacijama, Podravkin direktor navodno je krivotvorio u više navrata papire o izdavanju gratis robe iz skladišta na koju veliki kupci imaju pravo. No, roba nije dolazila do velikih partnera, nego su je oni preprodavali.

“Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava te su predani pritvorskom nadzorniku”, otkrivaju u koprivničkoj policiji.

Tereti ih se za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje poslovnih isprava.

Izvor: danica.hr/Foto: danica.hr

Izvorni autor: danica.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.