Uhićen pripadnik “Delija” u Vukovaru, nakon napada na policajca i navijačkog sukoba

20.01.2021. 16:09:00

U ponedjeljak, oko 15.30 sati, došlo je do novog navijačkog sukoba u Vukovaru. Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske policija je spriječila narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima i osumnjičeni 27-godišnjak i 21-godišnjak. Poslije toga policija je privela 6 osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

-Tijekom prekršajne obrade 27-godišnjak i 21-godišnjak su tjelesno napali policijskog službenika, uslijed čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u predjelu glave. Radi odbijanja napada na sebe, policijski službenik je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako su policijski službenik te 27-godišnjak i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom, izvijestili su iz PU.

Dodaju i kako su obojica osumnjičenih predani pritvorskom nadzorniku PU te je protiv 21-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok je protiv 27-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Tijekom dalje prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor 21-godišnjaku i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana te su predani u Zatvor u Osijeku.

Prema neslužbenim informacijama iz policije sukobili su se pripadnici navijačkih skupina BBB i Delija. Poslije pokušaja napada, gdje je korištena i palica, jedan od navijača Delija pokušao je pobjeći do sela u okolici Vinkovaca u kojemu živi ali je uhićen. Radi se o osobama koje su od ranije poznate policije po sličnim incidentima.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ ds

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.