Uhićena zbog pljačke u Ini priznala krivnju?

29.08.2022. 20:15:00

Iz suda petero uhićenih otišlo je sinoć ravno u zatvor u Remetinec. Svi prijedlozi USKOK-a sud je u potpunosti prihvatio.

"Određen je istražni zatvor po osnovi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela u trajanju od mjesec dana", kazala je Danijela Raspović Tomac, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

Otkrivanje cijelog slučaja krenuo je dojavom iz banke zbog pozamašnog računa, koji je sve više rastao. Pokrenuo se Ured za sprječavanje pranja novca, USKOK, počela su prisluškivanja aktera.

Najveći iznos od gotovo pola milijarde kuna bio je na računu umirovljenika Dane Škugora kojemu su jučer najviše smetali novinari. S računa je kupio nekretninu u Šibeniku, što je sve odmah identificirano.

Jedina koja se navodno nije okoristila je Marija Ratkić, direktorica tvrtke Plinara Istočne Slavonije, koja je kako neslužbeno doznaje RTL Danas u bitnom priznala krivnju.

Škugor kojeg USKOK smatra vođom zločinačkog udruženja koji je oštetio INA-u za milijardu kuna, u svoju obranu tvrdi - bila je to poslovna politika tvrtke.

Iz INA-e odgovaraju da je Damir Škugor potpisnik svih ugovora koji se istražuju, a o njima nije odlučivala Uprava i Nadzorni odbor. I Škugora više ne žele u tvrtki.

Goran Husić ne smatra se krivim. O cijelom poslu i daljnjim prodajama, po njegovoj obrani obaviješten je Hrote, HERA te europski regulatori. U HERA-i tvrde da podatke o ugovoru nemaju..

Prvo su INA-in plin kupovali preko Plinare Istočne Slavonije koja ima poseban ugovor. Od prosinca prošle godine OMS kupuje izravno od INA-e i prodaje DXT-u. Riječ je o švicarskoj tvrtki sa sjedištem u Luksemburgu koja je jedna od vodećih na tržištu plina, od koje je plin i INA kupovala. Afera možda još ne bi bila otkrivena da se osumnjičeni Josip Šurjak kako doznajemo nije uspaničio i počeo sumnjati.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: An. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.