Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje Mamića, sudac će ponovno odlučivati

21.06.2021. 11:11:00

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku suca istrage, koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića odbio odrediti istražni zatvor.

Kao što je poznato, određivanje tog istražnog zatvora protiv braće Mamić nužan je preduvjet za raspisivanje nove tjeralice te za traženjem izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Sudac istrage u odnosu na braću Mamić morat će donijeti novu odluku, a o tome će se odlučivati ovaj tjedan.

U odnosu na ostale okrivljenike izvanraspravno vijeće je potvrdilo odluku suca istrage, što znači da sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, te osječki poduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudac Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a vezan je uz njegovu sudačku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rješenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, a što se upravo dogodilo, protiv njega se pokreće stegovni postupak te ga se udaljava sa sudačke funkcije, piše Jutarnji list.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.