Ukrajina: Rusi muče ljude u koncentracijskom logoru blizu Harkiva

26.04.2022. 10:05:00

 Ukrajina tvrdi da  Rusi muče ljude u koncentracijskom logoru blizu Harkiva

 

 

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini.  

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo    vijest koju vam prenosimo u cijelosti:

 

 „Regionalno tužiteljstvo u Harkivu pokrenulo je istragu nakon tvrdnje da su ruske snage postavile 'koncentracijski logor' u gradu Vovčansku na sjeveru Harkivska oblast.

Tužiteljstvo je priopćilo da civile 'muče' 'fizičkim i psihičkim nasiljem' u navodnom kampu koji je postavljen u prostorijama tvornice.

Oleg Sinegubov, guverner regionalne uprave Harkiva, također je rekao da su osvajači opljačkali sadržaj tvornice i odnijeli ga u Rusiju.

Rekao je da su Rusi postavili 'pravi koncentracijski logor, gdje su ljudi podvrgnuti mučenju, prisiljeni na suradnju i pridruživanje oružanim snagama Ruske Federacije'.“

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.