Ukrajina tvrdi da je oborila 71 ruski dron u 'najvećem napadu' na Kijev

25.11.2023. 10:16:00

Pet osoba navodno ozlijeđeno, uključujući 11-godišnje dijete.

Ukrajina je priopćila u subotu da je oborila 71 ruski napadni bespilotni zrakoplov tijekom noći u onome što su vlasti u Kijevu nazvale najvećim napadom na glavni grad od početka invazije.

Gradska administracija Kijeva izvijestila je da je pet osoba ozlijeđeno, uključujući 11-godišnje dijete.

"Zračne snage uništile su 71 napadni bespilotni zrakoplov Shahed 131/136. Većina njih uništena je u Kijevskoj regiji", objavile su zračne snage na društvenim mrežama.

Zračna uzbuna u gradu trajala je šest sati, a padajući ostaci bespilotnih zrakoplova izazvali su požare i oštetili zgrade diljem glavnog grada, izjavio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

"Neprijatelj nastavlja teror", rekao je.

Napad se dogodio na dan kada Ukrajina obilježava Holodomor - gladovanje milijuna Ukrajinaca tijekom 1930-ih pod vodstvom sovjetskog vođe Josifa Staljina.

"Više od 70 Shaheda noću na Dan sjećanja na Holodomor... Rusko vodstvo ponosno je što može ubijati", objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij na društvenim mrežama.

Izvorni autor: PDN/TM/Foto:Afp/Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.