Ukrajina tvrdi: U svakom trenutku znamo gdje se nalaze Putin i Prigožin

30.05.2023. 19:41:00

Ukrajinska vojna obavještajna služba u stvarnom vremenu prati gdje se nalaze ruski predsjednik Vladimir Putin i osnivač grupe Wagner Jevgenij Prigožin, rekao je ukrajinski glasnogovornik Andrij Jusov.

Jusov navodi da, “unatoč svim pokušajima i nastojanjima da se ove informacije prikriju”, to nije nešto što se može sakriti.

Putin je dobro čuvana osoba. Prigožina manje čuvaju i ponaša se možda najslobodnije među ruskim establišmentom”, kazao je Jusov za Kyiv Post.

“Sve ove informacije poznate su nama i našim partnerima i često se prate u stvarnom vremenu”, dodao je.

Jusov ističe da, unatoč što znaju gdje se nalaze Putin i Prigožin, nemaju namjeru ubiti ih te da je prioritet Ukrajine da se kazne ratne zločinci.

“Kao civilizirana država, Ukrajina je zainteresirana da se ta kazna izvrši u okviru međunarodnog prava na međunarodnom sudu. Haag čeka da Putin bude živ iza rešetaka”, poručio je Jusov.

Izvor: n1/ Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.