Ukrajinska policija zaprijetila uoči dočeka: “Naši regrutni centri jedva čekaju”

30.12.2023. 14:15:00

UKRAJINSKA policija se oglasila o pitanjima sigurnosti u novogodišnjoj noći i objasnila što čeka prekršitelje policijskog sata. Najavili su kako će uoči dočeka pooštriti sigurnosne mjere u cijeloj državi. Anatolij Seredinski, zamjenik načelnika Odjela za preventivne aktivnosti Nacionalne policije Ukrajine, prokomentirao je planove u razgovoru za ukrajinsku televiziju TSN.

“Sigurnosne mjere bit će jednake na cijelom teritoriju Ukrajine jer se tiču masovne prisutnosti građana na javnim mjestima, što je potencijalni rizik u smislu sigurnosti. Policija će raditi sukladno tome. Oko 30 tisuća pripadnika policijskih snaga osiguravat će red i mir u novogodišnjoj noći”, rekao je.

“Naši regrutni centri su zainteresirani za prekršitelje”

Podsjetio je i na zabranu korištenja pirotehničkih proizvoda. “Što se tiče pirotehnike, postoji mogućnost kaznenog progona za takva huliganstva. Razina odgovornosti će se odrediti ovisno o kvalifikaciji i pripadajućoj javnoj šteti koja će biti prouzročena”, istaknuo je.

Što se tiče prekršitelja policijskog sata, najavio je da će oni biti privedeni u područne uprave kako bi se utvrdili razlozi takvog kršenja. “Nacionalna policija će takve ljude isporučiti regionalnim odjelima kako bi se utvrdilo zašto su prekršili policijski sat. Također, naši regrutni centri su vrlo zainteresirani za te ljude”, poručio je.

Ukrajinske zračne snage još su ranije objavile da bi Rusi mogli počiniti provokacije u novogodišnjoj noći, prenosi Priznajem.hr.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/Index.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.