Umirovljeni general Miljavac: Tuđman je rekao da nije bilo Perkovića, ne bi bilo ni HDZ-a ni države

17.04.2022. 11:00:00

NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE NA PISMO GENERALA

Ne stišavaju se reakcije na pismo umirovljenih generala koji traže pomilovanje bivših šefova UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Generali iz Domovinskog rata Ante GotovinaIvan ČermakPavao MiljavacLjubo Ćesić RojsMarinko Krešić Davor Domazet Lošo od predsjednika Zorana Milanovića traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e.

Umjesto sedmorice, sada su šestorica. Umirovljeni general Krešimir Ćosić svoj potpis potpore za pomilovanje bivših šefova UDBA-e je povukao.

"Njegovo pravo, zašto je to uradio. Mnogi se preplaše odmah", smatra Pavao Miljavac.

Zašto je to učinio, Ćosić nije htio pojašnjavati. Ostali generali, Čermak, Domazet Lošo i Krešić, poručuju da su sve rekli svojim potpisom.

"Gospodina Perkovića znam od 90-ih godina. Znam što je radio za uvoz oružja, znam da je konvoje pratio prema Hercegovini, mnogima je dao putovnice. Tuđman veli 'da nije bilo Perkovića, ne bi bilo ni mene ni HDZ-a ni države'. Ono što je bilo prije, ja u to ne ulazim", dodao je Miljavac na Novu TV.

 Pitanje je hoće li predsjednik Republike Hrvatske odluku o pomilovanju iskoristiti.

"To je odluka predsjednika i ne možete ulaziti u to", kaže Miljavac i otkriva otkud je došla ideja: "Mene je zvao general Rojs, mislim da Gotovina, Čermak, mislim da su kod predsjednika razgovarali o tom koliko znam", kazao je.

Izvor: Direktno.hr/Izvor fotografije:maxportal

Izvorni autor: mp/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.