Umirovljeni general Željko Glasnović o ratnom zločinu u gradu Odžaku 1945. godine: "Neizbježna sličnost s Vukovarom"

26.05.2023. 16:09:00

Umirovljeni general HV-a i HVO-a, Željko Glasnović, nedavno je na svom Facebook profilu iznio svoje mišljenje o gradu Odžaku i događajima koji su se odigrali 25. svibnja 1945. godine. Glasnović je također oštro kritizirao saborsku zastupnicu Katarinu Peović, a njegovu poruku 7dnevno prenosi u cijelosti.

"Dana 25. svibnja 1945., nakon više od mjesec dana opsade, pao je hrvatski grad Odžak. Napadala ga je horda sačinjena većinom od četnika s planine Ozren koji su zamijenili kokardu petokrakom. Sličnost između Vukovara i Odžaka je neizbježna. Isti neprijatelj – druga vremena. Prethodnici onih koji su masakrirali hrvatske branitelje na Ovčari, okrvavili su svoje ruke do ramena nakon pada Odžaka. U štali blizu sela Garevac zaklali su 567 muškaraca od 14 godina pa nadalje. Ista sudbina je ubrzo zatekla druga hrvatska sela u Bosanskoj Posavini. U selu Pećnik 450 kuća je spaljeno i 260 mladih muškaraca je ubijeno. U Balegovcu partizani tifusari ubijaju 285 seljaka. Bosanska Posavina 1945. godine je mikrokozam antropološke katastrofe koja je zahvatila Hrvatsku za vrijeme i nakon II. svjetskog rata. Što o tim događajima zna titojugendka Katarina Peović, koja danas dijeli lekcije o povijesti na sjednicama saborskog Odbora za branitelje? Skoro tri desetljeća od završetka obrambenog rata, najkrvavije komunističke tiranije izvan Sovjetskog saveza, i dalje nam dijele lekcije o pravdi i demokraciji. Za likove poput Katarine Perović svaka hrvatska država je ‘magnum crimen’. Moramo konačno shvatiti da takvi ljudi pate od teške psihološke bolesti sličnoj padavici, a poznatoj kao ‘partizanska bolest’. Ne bi začudilo da se ubrzo pred Hrvatskim državnim saborom dignu spomenici socijalističkom radnom junaku Aliji Sirotanoviću ili možda Titovom mentoru Moši Pijadi. Članovi Odbora za veterane trebali bi pročitati knjigu fra Dominika Baraća ‘Filozofija boljševizma’. Autor te knjige je strijeljan u lipnju 1945. godine. Đakić i drugi hrvatski veterani u Odboru, imali bi bolji uvid u mentalni sklop nove generacije moralnih tifusara koji su i danas inficirani partizanskom bolešću”, napisao je na Facebooku bivši saborski zastupnik.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Željko Glasnović

Izvorni autor: PDN/7dnevno/N.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.