Umro je osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik

15.09.2020. 12:38:00

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik, koji je bio zaražen koronavirusom, preminuo je jutros na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjoj Luci, javlja klix.ba.

Krajišnik je krajem kolovoza bio pozitivan na koronavirus, a nakon što mu se stanje pogoršalo prebačen je s Pala u Banju Luku.

Uskoro mu je dijagnosticirana obostrana upala pluća.

– Obavještavamo javnost i medije da je jutros 15.9.2020. godine, u 06:00 sati u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS, od posljedica infekcije novim koronavirusom preminuo Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske – rekli su iz UKC RS-a.

Krajišnik je 27. rujna 2006. u Haagu osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina istrebljenja, ubojstva, progona na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacija i nečovječnog postupanja kao i zločine protiv čovječnosti. U haškom pritvoru bio je od 2000. godine.

Ratani zločinac na slobodi je bio od 30. kolovoza 2013. godine, nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Izvorni autor: Klix.ba

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.