Upao u crkvu i vježbao: Protiv Valentića ide optužni prijedlog

02.12.2020. 10:34:00

Mario je izazvao negativne reakcije nakon što je u crkvi na zagrebačkom Jarunu počeo vježbati u znak protesta protiv mjera Stožera. Javno se ispričao, no protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog

Glumac, model i fitness trener Mario Valentić (40) izazvao je lavinu reakcija nakon što je upao u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u znak prosvjeda protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara. Sa sportašem Šimunom Cimermanom tamo je počeo vježbati, a snimku je objavio na Facebook profilu. Izbrisao ju je nakon loših komentara, a primio je i razne poruke.

- Ispričavam se svima koje sam povrijedio. Žao mi je zbog toga, pa i ja sam vjernik. 'Piknuli' smo u krivo mjesto, ali nije to bila namjera - objasnio nam je Mario. 

24sata
Foto: Instagram

Potom je na društvenim mrežama objavio i video te se javno ispričao zbog čitave situacije.

- Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo - ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne - poručio je.

No čini se kako isprika nije bila dovoljna. Iz Policije su javili kako fitness treneru ide optužni prijedlog.

- Odmah po zaprimljenim saznanjima, policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje propisane zakonom kojom prilikom je utvrđeno da se radi o protupravnom ponašanju opisanom u člancima 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku, a po završetku istoga protiv prekršitelja zakona će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

24sata
Foto: Instagram

Ovaj je način prosvjeda na društvenim mrežama naišao na zgražanje i vrlo negativne reakcije. Većina se nije obazirala na mjere Stožera, već su to shvatili na način da se Valentićev prosvjed protiv Stožera pretvorio u prosvjed protiv Crkve. Oglasio se i don Damir Stojić te cjelokupnu situaciju prokomentirao kao 'grubu povredu svetog prostora i naših svetinja'. 

***PRIOPĆENJE*** Dragi župljani i vjernici, kao što ste vjerojatno vidjeli, u našoj župnoj crkvi Sv. Mati Slobode...

Objavljuje Don Damir StojićUtorak, 1. prosinca 2020.

U objavi na profilu obratio se župljanima i vjernicima te napisao kako dijeli njihove emocije koje su mu prenijeli preko poruka. 

Izvor: 24sata/ Foto: Facebook/Instagram

Izvorni autor: Petra Kanić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.