Upitali smo Sačića što misli o Pupovčevim izjavama, on ga nikad žešće napao: 'Oživotvoruje sve zacrtane planove velikosrpskog agresora'

27.05.2022. 18:42:00

SPORNE IZJAVE ZASTUPNIKA SDSS-A

Posljednjih dana medijske stupce puni informacija da je Tužiteljstvo za ratne zločine u Srbiji podiglo optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima 1995. godine.

Naime, Tužiteljstvo četvoricu visokih časnika HV-a tereti da su u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. 

Pupovac: Hrvatska se ne treba junačiti u ovim stvarima

I dok hrvatski politički i vojni vrh, predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem, otvoreno negoduje zbog srpske optužnice, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac istaknuo je u četvrtak da je Srbija opravdano podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota jer je "nedvojbeno riječ o ratnom zločinu" i da se "Hrvatska ne treba junačiti u ovim stvarima".

Sačić žestoko po Pupovcu

Na njegove izjave na Facebooku se osvrnuo saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, general Željko Sačić.

"Ovo je samo još jedan (u kontinuiranom nizu) Pupovčevih protuhrvatskih i protubraniteljskih, skandaloznih i protuustavnih političkih istupa, kojima izjednačava velikosrpskog agresora i hrvatsku žrtvu, kriminalizira hrvatske branitelje i razara temelje ovog našeg hrvatskog društva, naše države Hrvatske", započeo je Sačić.

"No, HDZ sve to bespogovorno tolerira, pasivno promatra, čak i kada Pupovac (prije nekoliko mjeseci) za saborskom govornicom optužuje Hrvate, hrvatski narod, da su počinili 'etničko čišćenje Srba iz sela i gradova'. I tada šute svi tamo nazočni (ali i nenazočni) HDZ-ovi zastupnici. Šuti Deur, šuti Đakić, šute branitelji, članovi HDZ-a. Zašto, kako mogu?

A koalicijski im Pupovac time krši odredbe Ustava Republike Hrvatske, ignorira i ne poštiva Deklaraciju o Domovinskom ratu, odluke i presude Međunarodnih sudova. On zapravo time provodi i oživotvoruje sve zacrtane planove velikosrpskog agresora, uklesanog u Memorandum 2. SANU-u,  i to u našoj domovini Hrvatskoj, ALI SADA OJAČAN MNOŠTVOM svojih (aboliranih) istomišljenika, raspoređenih na rad u državna ministarstva, Vladu, državne agencije i sl.", piše dalje general, pozivajući na kraju hrvatski narod da "promijeni to zlo stanje u kojem nas se zlostavlja, omalovažava i vrijeđa".

Na naš upit da nam detaljnije prokomentira Pupovčeve riječi, hrvatski general Sučić rekao je tek da je sve važno napisao na Facebooku, dodavši:

"Pupovac takvim stavom otvoreno krši, ignorira davno u Hrvatskom saboru izglasan Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije iz 2011. godine".

Izvor: Direktno.hr/Foto: FaH/Direktno

Izvorni autor: mp/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.