Upozorenje policije: Nipošto ne odgovarajte na ovaj mail!

10.01.2023. 14:52:00

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je važno upozorenje građanima koje se odnosi na prijevaru na internetu.

Naime, kako piše policija, a veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljene su LAŽNE PORUKE u kojima se nepoznate osobe predstavljaju kao glavni ravnatelj policije Nikola Milina i policijska službenica XY te navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s krajnjim ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Iz policije upozoravaju građane da se radi o tzv. “phishing” kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:policija hrvatske/facebook

Izvorni autor: PDN/narod.hr/ij

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.