US OPEN Daniil Medvedev pregazio Novaka Đokovića i s uvjerljivih 3:0 stigao do naslova u New Yorku

13.09.2021. 06:57:00

Daniil Medvedev upisao je, nakon dva sata i 15 minuta provedenih na terenu, pobjedu 6:4, 6:4, 6:4 nad Novakom Đokovićem i stigao do prvog Grand Slam naslova u karijeri

Medvedev je odigrao fantastično finale i nakon dva sata i 15 minuta igre pobijedio je Đokovića osvojivši svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri nakon što je prva dva finala izgubio. Na US Openu 2019. od Rafaela Nadala, a ove godine na Australian Openu od Đokoviću.

Medvedev je tako postao tek treći Rus, nakon Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, osvajač Grand Slam trofeja.

Najbolji svjetski tenisač je u svom 31. Grand Slam finalu lovio 21. titulu čime bi se odvojio od Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po dvadeset Grand Slam titula. No, nije uspio.

Đoković je lovio i kalendarski Grand Slama nakon što je ove godine osvojio i Australian Open, Roland Garros, te Wimbledon. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver još 1969. godine.

Za Đokovića je ovo bilo deveto finale US Opena, a ostao je na tri titule osvojene u New Yorku (2011, 2015, 2018).

Medvedev je sjajno ušao u meč i već u prvom gemu je napravio break. Kod 2:0 je imao još dvije break lopte za 'dvostruki break', no Đoković se izvukao. Rus je u nastavku seta odlično igrao na svoj servis i obranio je prednost osvojivši set za 37 minuta rezultatom 6:4.

U drugom setu prvi je priliku imao Đoković koji je pri vodstvu 1:0 imao tri lopte za break, a kod 2:1 još dvije. Niti jednu nije iskoristio, no već u idućem gemu je izgubio servis. Rus je poveo 3:2 i potom obranio prednost za 2:0 u setovima.

U trećem setu Medvedev je poveo 4:0 uz dva oduzeta servisa. Kod 5:2 je servirao za meč, no izgubio je servis i srpski tenisač je potom smanjio na 4:5. Drugu priliku Rus nije propustio i treći set je također dobio rezultatom 6:4 ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Bio je to njihov deveti međusobni susret i četvrta pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine su igrali samo jednom i to u finalu Australian Opena. Slavio je Đoković 7:5, 6:2, 6:2.

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.