Uskok je upravo proširio istragu protiv bivšeg šefa Janafa. Sumnjaju da je pokušao sakriti novac

01.10.2020. 19:11:00

Uskok je večeras proširio istragu protiv Dragana Kovačevića, bivšeg čelnika Uprave Janafa, jer sumnjaju da je pokušao sakriti ilegalno zarađen novac nakon što je saznao da mu se sprema uhićenje.

Uskok je u priopćenju naveo da su donijeli rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pranja novca i poticanja na pranje novca. Iako Uskok nije naveo imena, radi se o bivšem šefu Janafa i njegovom poznaniku.

Što kaže Uskok?

“Osnovano se sumnja da je II. okr., u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020., u Zagrebu, nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio od XIV. okr. da primi i sakrije 2.593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka na što je XIV. okr. pristao te je, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela, navedeni novac sakrio u svom stanu”, navodi Uskok u priopćenju.

Izvor: Telegram.hr/Foto:Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Izvorni autor: Ana Raić Knežević/Telegram.hr

Autor: