USKOK se oglasio o uhićenom gradonačelniku: Osam godina peglao je službenu karticu za privatne troškove

23.09.2024. 19:50:00

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, donio rješenje o provođenju istrage protiv gradonačelnika Otoka Josipa Šarića. Sumnjiče ga za zlouporabu položaja i ovlasti.

Obuhvaćen je period od siječnja 2015. do prosinca 2023. kada je Šarić službenim karticama plaćao i privatne troškove, i to putovanja, smještaj i druge usluge. Osim toga podmirivao je i troškove članovima svoje obitelji, te drugim osobama.

Evo što je sve plaćao

Tako je u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama plaćao troškove koji nisu vezani za djelatnost i službene svrhe Otoka, a podređenim službenicima je nalagao da te račune podmiruju iako se radilo o privatnim troškovima.

Na ovaj je način, tvrdi USKOK, pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 243.800,25 kuna. Za taj je iznos, stoji u rješenju o provođenju istrage, oštetio grad. Otok. 

“Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke”, potvrđeno je iz USKOK-a.

Izvor: n1/Foto: Fah

Izvorni autor: Ana Raić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.