USKORO ODLUKA O HRVATSKOJ VOJSCI U UKRAJINSKOJ KRIZI! Banožić prkosi Milanoviću: ‘To će uskoro biti na tijelima vlade i u Saboru’

18.02.2022. 20:08:00

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na sastanku ministara obrane NATO članica gdje se donio plan “gdje i na koji način će se upućivati i raspoređivati vojske”.

Banožić nije otkrio koja će biti uloga hrvatske vojske, ali poručuje kako ćemo uskoro saznati.

“Uloga hrvatske vojske će se očitovati uskoro, kroz daljnje aktivnosti koje smo započeli odmah nakon jučerašnjeg sastanka, te će uskoro biti na tijelima vlade i u Saboru”, rekao je ministar.

On je rekao da NATO ima “dvotračni” pristup prema krizi između Zapada i Rusije – s jedne strane se jača otpornost saveza kroz jačanje obrane na nacionalnim razinama, a s druge se vodi dijalog na svim razinama diplomacije.

Banožić  kaže da su članice “jedinstvenog stava” po tom pitanju te da je siguran da će “to dovesti do pojačanog dijaloga” s Moskvom i deeskalacije krize na istoku kontinenta.

Na izjavu predsjednika Milanovića da Ukrajina ne bi trebala ući u NATO, Banožić odgovara:

“Članice NATO-a i EU-a jedinstvene su i u stavu da ukrajinskom narodu treba dati podršku, ali i poštivati njihovu odluku o političkom smjeru”, rekao je Banožić.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: N.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.