Uskoro počinje nova runda pregovora, Ukrajinci izašli sa zahtjevima

14.03.2022. 11:14:00

Danas se održava četvrta runda pregovora, ovoga puta putem videoveze

Nova, četvrta runda pregovora Ukrajine i Rusije počinje danas u 11.30 sati po hrvatskom vremenu. Ovoga puta pregovarački timovi neće sjesti za isti stol već će se pregovori odvijati putem videoveze. Uoči početka razgovora, poznati su zahtjevi ukrajinskog tima, javlja novinska agencija AFP.

“Ukrajina zahtjeva hitan prekid vatre i povlačenje ruskih trupa, a tek nakon toga može se razgovarati o regionalnim i političkim odnosima”, rekao je Mihajlo Podoljak, vođa pregovaračkog tima Ukrajine.

‘Rusija počinje konstruktivno razgovarati’

Ranije danas je Podoljak na Twitteru napisao kako se “pregovori odvijaju non-stop u obliku videokonferencija” te da “radne grupe stalno rade”. Potom je putem Telegram ustvrdio da “Rusija počinje konstruktivno razgovarati”. Ruski izaslanik Leonid Slucki rekao je da je postignut znatan napredak u pregovorima, prenijela je njegovu izjavu novinska agencija RIA.

“Po mojim osobnim očekivanjima, ovaj napredak bi u idućim danima mogao prerasti u zajednički stav oba izaslanstva, u dokumente za potpisivanje”, rekao je Slucki.

U međuvremenu, ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba pozvao je Zapad da isporuči Ukrajini još oružja i Rusiji nametne još sankcija kako bi spriječio da druge države budu uvučene i tako izbije širi sukob.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Screenshot / Twitter

Izvorni autor: Katarina Škaro/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.