Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu protiv Vrbanovića: Suđenje se mora ponoviti

30.03.2022. 10:43:00

Iako je Ustavni sud udbio ustavne tužbe Zdravka i Zorana Mamića, na sjednici u utorak odlučio je usvojiti ustavnu tužbu bivšega izvršnoga direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je s Mamićima pravomoćno osuđen u istome predmetu.

Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu kojom je Vrbanović osuđen na tri godine zatvora te naložio da mu se sudi ponovno, ali pred drugim sudom, a ne pred osječkim Županijskim sudom koji je njemu i Mamićima te porezniku Milanu Pernaru bio izrekao osuđujuće presude, piše Jutarnji list.

Ustavni sud je odlučio ustavne tužbe svih osuđenika koji su ih podnijeli u ovome predmetu tretirati zasebno. Prvo je na sjednici u studenome odbacio tužbe braće Mamić, a zatim sada usvojio onu Vrbanovićevu.

Riječ je o predmetu gdje se Mamićima i Vrbanoviću sudilo zbog izvlačenja novca iz Dinama putem aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom, a jedini razlog zbog čega je predmet vodio Uskok je bila točka optužnice u kojoj se poreznika Pernara teretilo da je primio mito od Zorana Mamića, budući da se radi o koruptivnome kaznenome djelu.

Sada će se u ponovljenom postupku suditi samo Vrbanoviću i to za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Izvor: Narod.hr/PDN/FOTO:Screenshot: HRT

Izvorni autor: narod.hr/jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.