Uvjetno osuđen na 30 dana zatvora zbog lažnih objava o cjepivu

28.01.2021. 13:17:00

Primorsko-goranska policija u četvrtak je izvijestila da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja priveden i uvjetno osuđen 61-godišnjak koji je putem društvene mreže širio lažne i uznemirujuće vijesti o teškim nuspojavama cjepiva protiv koronavirusa.

“Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana” priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

Protiv osumnjičenog podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja, a nadležni općinski sud proglasio ga je krivim i uvjetno ga osudio na 30 dana zatvora.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: Nacional/P.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.