Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

31.10.2022. 10:29:00

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Ostaje i dalje iznimno toplo za kraj listopada, 25-26 °C, lokalno i 27 °C

Slično se nastavlja i početkom novog tjedna. Stabilno pod utjecajem anticiklone, dok se poremećaji zadržavaju na zapadu kontinenta, a nama će povremeno ta vlaga stizati tek od srijede. Do tada uživajte u babljem ljetu, u Dalmaciji i do četvrtka-petka.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne u nizinskom dijelu zemlje opet magla i niski oblaci, ali smanjene vidljivosti ima i na moru, osobito sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar će uglavnom izostati, tek na jugu slab do na otvorenome ponegdje umjeren sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomično izdizanje magle. Opet će temperature biti zato raznolike, toplije svakako u gorju i gdje se niski oblaci ranije raziđu, čak do 20 °C, moguće i koji više.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još će kratko biti niske naoblake, najviše oko Podravine no bit će i barem kraćih sunčanih razdoblja. Temperatura uz više sunca između 18 i 22 °C.

U Dalmaciji sunce i vedrina. Vjetar slab, tek na otvorenome moru rijetko umjeren sjeverozapadni, a ostaje i dalje iznimno toplo za kraj listopada, 25-26 °C, lokalno i 27 °C.

I na sjevernom Jadranu i u gorju uz dosta sunca i topline. No izostankom vjetra sumaglica i niski oblaci mogli bi se još uvijek zadržavati uz zapadnu obalu Istre, oko nekih kvarnerskih otoka te po kotlinama.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na blagdan Svih Svetih slično, ali uz rjeđu i kratkotrajniju maglu, a zatim uz jugozapadnjak više sunčanog i posvuda još toplijeg vremena. Od srijede ipak promjenjivije, moguća je i koja kap kiše, uglavnom na zapadu i oko gorja, no razmjerno ugodno će se zadržati do petka. Prava promjena stiže s petka na subotu: kiša, pljuskovi, pojačan vjetar, a za vikend i zamjetno zahladnjenje.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se od srijede postupno skupljati sve više oblaka na sjevernom dijelu, oko Kvarnera sporadično uz malo kiše, dok će sunčanije ostati u Dalmaciji. Pogoršanje postupno zahvaća Jadran u petak i subotu. Bit će lokalno izraženijih pljuskova, grmljavine, nevera, najprije izraženo jugo, a zatim tijekom subote prolazno i jaka na udare oluja bura uz pad temperature.

Izvor: RTL.hr/PDN/Foto:screenshot/RTL

Izvorni autor: Dorian Ribarić/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.