UŽIVAJTE U DANAŠNJOJ SVJEŽINI, STIŽE TOPLINSKI VAL! Evo kad je vrhunac

14.06.2021. 13:02:00

Kako najavljuju meteorolozi, pred nama je vruć tjedan, a temperature će u cijeloj Hrvatskoj popeti se i na više od 30 stupnjeva Celzijevih.

Prema prognozama, temperatura bi trebala rasti iz dana u dan, a vrhunac bi trebao biti za vikend. Vjerojatno nam stiže i prvi ovogodišnji toplinski val.

S ponedjeljkom – koji će na kopnu biti manje topao od nedjelje i malo vjetrovitiji, na Jadranu ujutro ponegdje na udare i uz olujnu buru – počinje razdoblje stabilnijeg vremena, koje će potrajati barem do subote. Prevladavat će sunčano, a od utorka će ponovno biti sve toplije. Štoviše, u drugoj polovici tjedna danju i vruće”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

“U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 12°C, a dnevna između 23 i 25°C.

U gorju također danju sunčano i ugodno toplo, no ipak vjetrovitije, ujutro i prilično svježe. Vjetrovito će u prvom dijelu dana biti i na sjevernom Jadranu, gdje će bura često biti umjereno jaka, podno Velebita i uz olujne udare. Nakon oblačnijeg jutra danju će biti sunčano, a temperatura će dosegnuti 26, pa i 28°C.

U Dalmaciji će također dan početi uz umjerenu i jaku buru te sjeverni vjetar, koji će poslijepodne slabjeti i na otvorenome ponegdje okrenuti na jak sjeverozapadnjak, pa će more biti umjereno valovito, na otvorenome prolazno i valovito. Uz obilje sunčana vremena i dalje će biti većinom vrlo toplo.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također buru poslijepodne na otvorenome zamijeniti sjeverozapadnjak”, navedeno je u prognozi.

“Već u utorak vjetar će samo rijetko na Jadranu biti umjerene jakosti i uglavnom će biti riječ o dnevnoj cirkulaciji – noću i ujutro puhat će bura, a danju sjeverozapadnjak, odnosno uz obalu i jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će vedro, uz samo povremeno malo oblaka na nebu. I temperatura će biti u porastu pa će zavladati pravo ljetno vrijeme.

Ljetni ugođaj osjetit će se i na kopnu, gdje bi se neki već u drugoj polovici tjedna mogli požaliti na neugodnu vrućinu. Ipak, noći će još biti ugodne, štoviše, u utorak i srijedu i svježe, što će većini osigurati dobar san”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH, vrućina

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.