ČEKA SE GLASANJE O IZVJEŠĆU HRVOJ-ŠIPEK: Zastupnici se prepiru: ‘Imamo Zekanovića koji sudi i veći je od Pape Franje’, Beljak: ‘Dajte stanku da proučimo katekizam’

03.12.2021. 12:56:00

'DAN D'

U petak se nastavila sjednica Hrvatskog sabora.

Zastupnici će danas glasati o raspravljenim točkama, među kojima je i Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2020. što ga je podnijela glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će saborska većina podržati navedeno izvješće. Rekao je i da je slučaj Žalac zaključen mjesecima prije nego je Hrvoj Šipek postala državna odvjetnica. ‘Ako je tako kako piše u izvješću, onda ne vidim problem’, kazao je.

Izvješće glavne državne odvjetnice o radu državnih odvjetništava u 2020. na dnevnom je redu Sabora bilo je dulje od 60 dana, pa je Most prikupio zastupničke potpise temeljem kojih je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek pozvana u Sabor. Osim na pitanja vezana uz Izvješće, u Saboru je odgovarala i na niz aktualnih vezanih uz ‘slučaj’ Agrokor i povlačenje optužnice, afera Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac i druga. Hrvoj-Šipek ustvrdila je kako u 18 mjeseci njezinog mandata nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na nju vršio pritisak da nekoga procesuira ili odustane od procesa.

Sabor će uskoro glasati

12:34 Bernardić traži stanku zbog Zakona o spriječavanju sukoba interesa

“Vlada je, nažalost za Hrvatsku, opet ulovljena, ulovile su je EU insititucije, novu pljusku ste dobili od Grecca, on je u svom izvješću napisao da novi zakon nije predvidio kazne za nepoštene političare? Zašto? Je vam to ne odgovara kao što vam nije odgovaralo da se nastavi istraga protiv Žalac. Je li Vlada utjecala na Dorh? Premijer se hvalio da je neovisan, a s druge strane izašao je tekst koji kaže da je HDZ odlučio ‘pomilovati’ glavnu državnu odvjetnicu, kako to ako se navodno ne petlja u rad Dorh-a? Vlada spina, pokušava sakriti afere, korupcija je mnogim mladima uzela budućnost, da se nije otimalo, plaće bi bile bolje”, rekao je Davor Bernardić.

12:24 Krešo Beljak traži stanku

“Tražim stanku od 10 minuta kako bismo prije samog glasanja proučili katekizam, Freuda, definiciju zdrave pameti, mislim da je Freud rekao da su najveći homofobi oni koji se najviše boje toga što nose u sebi. Kada slušam takve ispade postavljam pitanje zbog čega. Ja sam na adolescentima postavljao pitanje zašto, boje li se toga u sebi. Ne vidim razlog zašto bi netko iz čista mira imao nešto protiv nečije seksualne orijentacije”.

12:20 Furio Radin traži stanku od 10 minuta.

“Tko je bio u sirotištu zna koliko djeca trče onima koji ih žele, homoseksualni parovi se ne usuđuju, stvorila se takva atmosfera. Papa Franjo je rekao tko sam ja da sudim, Mi imamo Zekanovića koji sudi i veći je od Pape Franje”.

12:19 Katarina Peović

“Pozivam sve da svaki put kada ne reagirate oduzimanjem riječi kada netko poziva na mržnju, da svi dižemo povrede poslovnika”.

“Mnogi u Saboru misle da vi koristite povredu poslovnika, mi smo u parlamentu”, odgovorio je Jandroković.

12:18 Jandroković upozorava

Jandroković ih opomenuo da se otvara rasprava kroz povrede poslovnika, prijeti opomenama.

12:17 Selak Raspudić se javila:

“Ne čeka tisuće heteroseksualnih obitelji, niti homoseksualnih za udomljavanje, za to nema redova, to je naša sumorna stvarnost te djece i time bismo se trebali baviti

12:13 Grbin traži povredu poslovnika.

“Radilo se o govoru koji je vrijeđao čitavu skupinu ljudi temeljem seksualnog opredjeljenja.

Hajduković kaže da se neki građani stavljaju u poziciju građana drugog reda.

“Jesu super okruženje za djecu domovi, popravni domovi?”.

12:05 Saborski zastupnici su se vratili sa stanke.

Hrvoje Zekanović traži stanku ispred kluba Suverenista zbog Zakona u udomiteljstvu. Traži da se vodi računa o zaštiti djece za što je po njegovom mišljenju najbolje da raste u heteroseksulanoj zajednici

Uskoro opširnije…

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.