[UŽIVO] KONVOJ SLOBODE U PARIZU! Počeli sukobi s policijom, prosvjednici se probijaju do centra

12.02.2022. 16:05:00

Tisuće vozila policija je zastavila u predgrađu. Na Champs-Elysees počela naguravanja s policijom.

Francuska policija zaustavila je konvoje vozila u kojima su tisuće prosvjednika na Pariškoj obilaznici kako se ne bi probili do centra grada. Dio njih ipak se probio do Champs-Elyseesa.

Nakon nasumične provjere kako bi zastrašila potencijalne demonstrante, policija je ispraznila prostor, izvještavaju Parižani. Centar grada u potpunoj je policijskoj blokadi. Angažirane su gotovo sve policijske snage iz okolnih gradova.

Policija je ranije zaprijetila da će uhititi svakog tko pokuša blokirati promet u Parizu. Predjsednik Marcon u izuzetnom je strahu da mu se ne dogodi isti kao i njegovom kanadskom kolegi, premijeru Justinu Trudeau, kojem već dva tjedana prosvjednici blokiraju glavni grad.

Nešto iza 14 sati prosvjednici su automobilima počeli ulaziti u kružni tok, sam centar Pariza.

Policija ih na sve načine želi zaustaviti. Prijete upotrebom suzavca.

Dio konvoja se unatoč jakim policijskim snagama probio do centra grada.

-Nadamo se da će i ostali uspjeti iako ih policija blokira. Ovdje smo da vratimo naše ustavne slobode, kazala je jedno od prosvjednica:

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:paraf.hr/screenshot

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.