Uznemirujuća poruka netolerancije osvanula na vratima udruge specijalne policije Domovinskog rata !

29.04.2021. 21:45:00

Prije nepunih tjedan dana Stevo Culej izabran je za novog predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske. Nekadašnji saborski zastupnik iz redova HDZ-a bio je poznat po svojim verbalnim izletima u sabornici zbog kojih su mnogi hadezeovci često morali okrenuti glavu, jer su napadi bili usmjereni prema koalicijskom partneru HDZ-a, konkretno Pupavcu.

Izdvajamo neka od pitanja koja je Culej uputio Miloradu Pupavcu u vrijeme svog saborskog mandata.

„S obzirom da ste se Vi tajno sastajali s vođama oružane pobune protiv Republike Hrvatske na zapadnoslavonskom ratištu i glavnim obavještajcem Srbije zaduženim za Zapadnu Slavoniju, je li moguće da niste znali kako na tom području postoji organizirana vojna bolnica pobunjenih Srba sa svim potrebnim djelatnicima i tehničkim osobljem za rad jedne bolnice? Jeste li Slavku Degoriciji namjerno izrekli neistinu? Zar je moguće da Vi, koji ste tijekom Domovinskog rata, a i poslije, bili u toliko dobrim odnosima s Veljkom Đakulom, nemate nikakvih saznanja o tome tko je posljednji vidio dr. Ivana Šretera živog? Kako je moguće da Vi tijekom Domovinskog rata organizirate sastanke s pobunjenim Srbima u zapadnoj Slavoniji i da pritom niste dobili niti jednu informaciju o dr. Ivanu Šreteru, a koja bi nas danas dovela do njegovih posmrtnih ostataka? Ili možda što se dogodilo s devizama iz Šreterovog vozila? Možda bi tragom ukradenog novca došli i do tijela dr. Šretera?“

Uvjerljivo je Culej mahao dokumentacijom, a postavio je Culej i aktualna pitanja Vladi čiju je saborsku većinu činio i on sam kao zastupnik.

„Pitanje za institucije i nadležne službe Republike Hrvatske: Zašto nitko nije tražio izručenje Branka i Mile Pavića iz Adelaide iz Austalije? Uzmimo u obzir činjenicu da su isti, prema saznanjima, najodgovorniji za zarobljavanje i zlostavljanje dr. Ivana Šretara. Možda je dr. Šreter podlegao ozljedama nakon tretmana u Branešcima? Ili je možda kukavički smaknut od viših aktera organizatora oružane pobune u zapadnoj Slavoniji?“

Predizborna agenda Steve Culeja za prethodne izbore za parlament bila je prilično oštra „Naplata ratne odštete moj je politički prioritet. Srbija ne može ući u EU parlament dok ne plati 310 milijardi USD duga.“

Posljednji na kandidacijskoj listi HDZ-a u V. Izbornoj jedinici sa zadnjeg mjesta nije ušao u novi saziv Hrvatskog sabora iako je Culej dobio respektabilan broj preferencijalnih glasova.

Nažalost, mnogi su se uplašiti nove funkcije predsjednika Udruge na koju je Culej izabran, jer je na sam dan izbora izjavio kako će biti još bolji i glasniji. Izgledno je kako poznatog Jarminčanina ne zanimaju političke boje, jer njegove boje su samo one koje nose hrvatski branitelji, pa je možda zbog toga danas na vratima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske u Zagrebu osvanuo grafit 4S, nacionalni simbol Srba. Culej nije ni malo bio iznenađen ovim događajem, jer, kako kaže, zna da su specijalci i u vrijeme Domovinskog rata neprijateljima bili trn u oku, a on ( Culej ) pobrinut će se da to budu ponovno vođeni isključivo i samo domoljubljem. „Zajedno sa članovima udruge specijalaca, neću odustati o traženja pravde za naše hrvatske žrtve, ratne odštete i kazne za počinitelje zločina!“, zaključio je Culej.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.