Vandalski čin u Sinju: Oskrvnjen mural sinjskih vitezova Vukovara, išarano znamenje HOS-a

25.08.2019. 22:45:00

Ime besmrtnih heroja, dvojice Sinjana bit će vječno upisano u temelje grada patnika. Andrija Alčić u paklu obrane Vukovara poginuo je 4. studenoga 1991. godine, a Ivica Poljak-Sokol dva dana kasnije, 6. studenoga....

U vrtlogu napada u Kninu koji je proteklih dana punio medijski prostor još jedan skandalozan i događaj za svaku osudu dogodio se u Sinju, a prošao je van vidika medija, piše dalmacijanews…

Naime, u Splitskoj ulici u Sinju nepoznati počinitelj unakazio je mural u čast dvojici sinjskih branitelja – Ivice Poljaka-Sokola i Andrije Alčića koji su život na braniku domovine ostavili u gradu heroju Vukovaru.

U vandalskom pohodu ‘stradao’ je grb Hrvatskih obrambenih snaga, a crvenom bojom prekriven je natpis ‘Za dom spremni’ koji je baš prije nekoliko dana dobio osudu u pjesmi ‘Čavoglave’ te mnoge reakcije političke scene u Hrvata. 

Ovaj strašan čin na svom je Facebook profilu oštro osudio Sinjanin, saborski zastupnik Miro Bulj koji se zapitao kome to smeta mural u čast dvojici sinjskih heroja te znak HOS-a pod kojim su, kako kaže, brojni mladići dali svoj život za slobodu hrvatskog naroda.

Dio murala, po neslužbenim saznanjima, obojan je u noći s četvrtka na petak, a u sinjskoj Policiji ističu kako nisu dobili dojavu o oštećenju istog.

Mural dvojici sinjskih branitelja izradila je Torcida Sinj čije smo vodstvo pitali za komentar novonastalog skandaloznog nakaženja murala, ali zgroženi nisu bili spremni za izjave.

Ime besmrtnih heroja, dvojice Sinjana bit će vječno upisano u temelje grada patnika. Andrija Alčić u paklu obrane Vukovara poginuo je 4. studenoga 1991. godine, a Ivica Poljak-Sokol dva dana kasnije, 6. studenoga.

Izvor: Braniteljski-portal.com

Izvorni autor: D.N.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.