Varaždinski branitelji na putu od Vukovarskog vodotornja do Pelješkog mosta posjetili Ministarstvo hrvatskih branitelja

04.07.2022. 15:33:00

Čestitajući im što će tim simboličnim činom povezati sjever i jug Hrvatske, ministar Medved pohvalio je njihovu inicijativu i odlučnost u provedbi tog projekta kojim kao hrvatski branitelji šalju snažnu poruku

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. koji pješače od Vukovara do Komarne u sklopu projekta „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“ i u čast otvorenja Pelješkog mosta, posjetili su 4. srpnja 2022. Ministarstvo hrvatskih branitelja, gdje ih je primio potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved.

Čestitajući im što će tim simboličnim činom povezati sjever i jug Hrvatske, pohvalio je njihovu inicijativu i odlučnost u provedbi tog projekta kojim kao hrvatski branitelji šalju snažnu poruku.

„Spajanje sjevera i juga Hrvatske generacijski je projekt u kojem, nakon svih naših pobjeda u Domovinskom ratu i poslijeratne izgradnje, sudjeluju hrvatski branitelji i na ovakav simboličan način, dajući time potporu povezivanju svih krajeva naše domovine,“ kazao je ministar Medved, zaželjevši im uspješnu realizaciju i ovog cilja, uz poruku da se vide na Pelješkome mostu.

Projekt „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“ varaždinski su branitelji započeli 18. lipnja odlaskom u Vukovar, odakle su ispred Vukovarskog vodotornja krenuli pješice do Pelješkog mosta, a put dug tisuću kilometara planiraju dovršiti na dan puštanja u promet Pelješkog mosta najavljenog za 26. srpnja.

Na putu koji će prolaziti u etapama pješice proći kroz 13 županija te30 gradova i općina, a ujedno će promovirati svoj dokumentarno-ratni film “Ivan Sokač – život za Hrvatsku”. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova te Grad Varaždin.

Izvor: branitelji.gov.hr/Foto:MHB

Izvorni autor: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.