Varaždinski branitelji prošli trećinu puta od Vukovara do pelješkog mosta

28.06.2022. 19:01:00

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. koji pješačenjem od Vukovara do Komarne obilježavaju puštanje u promet Mosta Pelješac najavljeno za 26. srpnja u utorak su se na putu duljem od tisuću kilometara zaustavili u Varaždinu.

Riječ je o projektu 'Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku' kojeg organizira vodstvo Kluba, a branitelji su dosad prešli trećinu puta, odnosno 370 kilometara i pred njima je još 27 dana hoda.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da je riječ o lijepoj priči kojom varaždinski branitelji žele poručiti da Most Pelješac predstavlja sve ono za što su se borili, a to je jedinstvena i cjelovita Republika Hrvatska.

"Oni su išli od Vukovara, preko njihovih ratišta, Lipika, Pakraca, došli ponovno u Varaždin, ali nastavljaju dalje”, rekao je Bosilj te naglasio da projekt ima i turistički značaj za grad Varaždin komi je po njegovim riječima postao najpoželjnija turistička destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Među braniteljima koji su prošli put od Vukovara do Varaždina je Nenad Kamenar koji je istaknuo da na svojem putu dosad nisu naišli ni na kakve poteškoće.

"Trećina puta je sada odrađena, još nas dvije čekaju, tako da će to ispasti oko 1100 kilometara. Vjerujem da će ove rute oko Knina i prema Dalmaciji biti zahtjevnije zbog same temperature", rekao je Kamenar.

Dodao je da dnevno prijeđu 40-ak kilometara, ovisno o dionici te da će u slučaju velikih vrućina pješačiti i noću.

Na putu kojim spajaju istok, sjever i jug Hrvatske, varaždinski će branitelji proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina u kojima ujedno promoviraju svoj dokumentarno-ratni film 'Ivan Sokač – život za Hrvatsku'.

Izvor: hina/Foto:Siniša KALAJDŽIJA

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.