Vatavuk zabranio Dijani Zadravec istupe u javnosti, nema odluke o smjeni

14.05.2021. 17:29:00

Novoizabrani v.d.ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk izvijestio je u petak kako je svim pacijentima osigurano redovito pružanje medicinske skrbi te da se radi na osiguranju dovoljnog broja radiologa i pronalaženju organizacijskih i kadrovskih rješenja u toj ustanovi.

"Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke u skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan", navodi Vatavuk u priopćenju.

"Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice" tvrdi Vatavuk, koji je imenovan ovoga tjedna nakon ostavke Marija Zovaka.

Ta se ustanova našla u središtu pozornosti zbog odljeva radiologa i organizacijskih problema te sukoba cijela zaposlenih sa predstojnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec.

Vatavuk navodi kako intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema te kako bi se pronašla  organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat. 

"Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti", dodaje.

Naglašava da su posvećeni svojim primarnim ciljevima - pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda bolnice koje je stjecano desetljećima. 

"Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije", ističe Vatavuk u priopćenju.

Dodaje kako će razgovori u svim odjelima bolnice biti nastavljeni i idući tjedan.

"Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike", poručuje v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skorašnji izbor ravnatelja ustanove.

Izvor: tportal.hr/Foto: Borna Filic/PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.