Vatreni s Domagojem Vidom u sastavu imaju savršeni učinak u Gradskom vrtu

10.10.2021. 17:34:00

Bio je 23. svibnja 2010. godine, Hrvatska je u Gradskom vrtu igrala prijateljsku utakmicu protiv Walesa, igru je u 75. minuti napuštao kapetan Darijo Srna, a u igru ulazio dvadesetjednogodišnji mladić Domagoj Vida koji je obećavao

Prošlo je puno godina, ali sjećanja su još uvijek svježa.

'Kako ne bi bila, prvi nastup za reprezentaciju pamtit ću do kraja života, na stadionu za koji će me uvijek vezati lijepe uspomene. Osjećao sam se ponosno, ispunio sam dječački san… Uvijek se rado vraćam Gradskom vrtu, jedva čekam utakmicu protiv Slovačke', rekao je Domagoj Vida u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

On je od svog debija odigrao sve utakmice koje su Vatreni igrali na osječkom stadionu. Sedam od sedam!

'I svih sedam smo pobijedili! Ne znam je li do mene ili do Osijeka, ali ispada su za reprezentaciju Vida i Gradski vrt dobitna kombinacija, ha, ha, ha… Na osječkom stadionu uvijek vlada odlična atmosfera, moji Slavonci uvijek rado dolaze na naše utakmice, ljudi u Slavoniji žive za hrvatsku reprezentaciju. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put protiv Slovačke. Jako se radujem povratku u Osijek.'

Iza Vatrenih je uspješan rujan tijekom kojeg su osvojili sedam bodova protiv izravnih konkurenata na ljestvici (Rusija 0:0, Slovačka 1:0, Slovenija 3:0) i trijumf na Cipru (3:0) kao zalog optimističnim najavama završnice kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine.

'U rujnu smo napravili dobar posao, sad smo pobijedili i Cipar, ali to još ništa ne znači. Svjesni smo da jednim pogrešnim korakom možemo kompromitirati naš položaj na ljestvici i zato stojimo čvrsto na zemlji. Naravno da vjerujemo u našu kvalitetu i da ćemo se protiv Slovačke postaviti kao favoriti, ali samo maksimalnim angažmanom i pravim pristupom ta kvaliteta može doći do punog izražaja.'

Rujanski dvoboj sa Slovacima u Bratislavi ukazuje da je riječ o reprezentaciji koja itekako može biti nezgodna.

'S jedne treba uzeti u obzir da su se Slovaci pokazali kao tvrd orah, a s druge moguća razmišljanja da ćemo mi sad sve utakmice do kraja kvalifikacijskog ciklusa lakoćom riješiti kao i one u rujnu. Naravno da je svaka utakmica priča za sebe i tako moramo pristupiti ovom dvoboju sa Slovačkom. Ako ih ne shvatimo ozbiljno, mogli bismo imati velikih problema. Međutim, uvjeren sam da će pristup biti pravi i da ćemo u Osijeku napraviti još jedan korak prema konačnom cilju - plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Katar.'

Hrvatska će u svakom slučaju u Gradskom vrtu imati ogroman vjetar u leđa, kao i uvijek kad je Osijek domaćin utakmica Vatrenih. Domagoja će, naravno, s tribina bodriti velik broj njegovih navijača.

'Dolaze moji navijači iz Miholjca, bit će ih i iz Osijeka, iz cijele Slavonije. Znamo da ćemo imati veliku podršku, kakvu, uostalom, imamo gdje god igrali u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo se našim navijačima odužiti dobrom igrom i pobjedom. Mi smo Hrvatska, svjesni smo što se od nas očekuje i znam da ćemo biti pravi, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu', zaključio je Vida kojeg s Hrvatskom u ponedjeljak očekuje kvalifikacijska utakmica sa Slovačkom (20.45 sati).

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: D. S. / Foto: Davor Javorovic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.