Važna obavijest MUP-a, tiče se vaše osobne. Ovo su stvari koje morate znati

02.03.2021. 20:56:00

U dvorani u prizemlju u Petrinjskoj 30 moći će se obavljati poslovi prebivališta, osobnih iskaznica i putovnica

Od danas poslovi prebivališta, osobnih iskaznica i putovnica ponovno će se obavljati u Petrinjskoj 30 u Zagrebu. Međutim, iz PU zagrebačke naglašavaju, da će to biti samo u dvorani u prizemlju, zbog čega mole građane da i dalje podnose zahtjeve i na preostale tri lokacije (u Heinzelovoj 98, II. PP Zagreb (Črnomerec) i VI. PP Zagreb (Novi Zagreb).

U žurnom postupku zahtjevi za osobnu iskaznicu i putovnicu moći će se podnijeti isključivo u Petrinjskoj 30. Izrađene isprave preuzimaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnesen zahtjev. Upiti za poslove prebivališta/boravišta (za hrvatske državljane), osobnih iskaznica, putovnica, oružja, vozila i vozača: zg.upravni.poslovi@mup.hr

Sve informacije vezane uz obavljanje upravnih poslova mogu se naći na mup.gov.hr

BORAVIŠTE – zahtjev on line u PDF formatu na zg.upravni.poslovi@mup.hr

Potrebno je: Obrazac 1 – https://mup.gov.hr/  (Građani-Obrasci), preslika osobne iskaznice, izjava stanodavca da je suglasan s prijavom boravišta i osobna iskaznica stanodavca    ili   ovjereni ugovor o najmu.


Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.