Večeras nas čeka drama. Europski prvaci, a i Ronaldo mogu ostati bez SP-a

24.03.2022. 18:45:00

VEČERAS ćemo doznati koje će se četiri europske reprezentacije plasirati u finale doigravanja za SP u Kataru ove godine. Trebalo se igrati šest utakmica, ali zbog ruske invazije na Ukrajinu neke stvari su se u hodu promijenile. Kako je Rusija automatski izbačena, Poljska se bez borbe plasirala u posljednji krug, u kojem će za plasman na Mundijal igrati protiv boljeg iz dvoboja Češke i Švedske. Također, zbog agresije na Ukrajinu, susret između Škotske i Ukrajine premješten je za lipanj.

Stoga su parovi večerašnjih dvoboja Italija - Makedonija, Wales - Austrija, Portugal - Turska i Švedska - Češka.

Aktualni europski prvak Italija se u kvalifikacijama poskliznula i prvo mjesto skupine je prepustila Švicarskoj, stoga večeras u Palermu nema pravo na kiks. Talijani su veliki favoriti, ali ne treba otpisati i nezgodne Makedonce.

Portugal je favorit, ali...

Pobjednik tog dvoboja će se u izravnom susretu za odlazak u Katar boriti protiv boljeg iz susreta Portugala i Turske. Cristiano Ronaldo s 37 godina na leđima želi na svoj po svemu sudeći posljednji Mundijal, ali neće mu biti lako. Portugal je favorit, igra kod kuće u Portu, ali Portugalci neće igrati u najjačem sastavu. Pepe se zarazio koronom, a neće biti ni Cancela (27), Anthonyja Lopesa (31), Rubena Nevesa (25) i Renata Sanchesa (24).

''Ovo je najvažniji izazov u mojoj karijeri na klupi Portugala. Ne najteži, ali svakako najvažniji, moramo otići na SP, za naše ljude. Karte su rasprodane u minuti prije mjesec dana i ne smijemo iznevjeriti navijače'', rekao je izbornik Portugala Santos.

Podsjetimo, Portugalci su u trileru kod kuće u posljednjem kolu izgubili od Srbije (2:1) i završili drugi, dok su Turci bili drugi u skupini iza Nizozemske. 

Velšani će se pokušati plasirati na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon Švedske 1958., a čekaju ih Austrijanci. Pobjednik ide na boljeg iz susreta Škota i Ukrajinaca. U ovom susretu jako je teško kazati tko je favorit. Utakmica se igra u Cardiffu.

Kako smo rekli, Poljska u malom finalu čeka pobjednika ogleda Švedske i Češke, a gosti će u ovoj utakmici biti oslabljeni jer im neće igrati dva ponajbolja igrača - Patrik Schick i Vladimir Coufal.

Od 20:45

Wales - Austrija

Poljska 
Švedska - Češka - Sport Klub 3

Portugal - Turska - Sport Klub 2
Italija - Sjeverna Makedonija - Sport Klub 1

Izvor: sportske.hr/Foto: EPA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.